010-10 19 160 kundtjanst@bgavideo.com

3 skäl att anlita BGA till dina bilder/negativ

Att bestämma sig för vilka som ska få förtroendet att rädda dina värdefulla minnen är ett stort och viktigt val. Därför vill vi på BGA Videoproduktion AB berätta vad som gör oss unika och vad vi ger dig som kund.

Hög kvalité

Vi skannar alltid allt material på professionella skanners avsedda för kommersiellt bruk. Många gånger kan en vanlig konsumentskanner ha liknande upplösning (dpi) som maskinerna vi använder, men kvalitetsskillnaden är ofta enorm. Vi brukar jämföra med högtalare eller hästkrafter på en bil, det säger inte hela sanningen. Många av våra kunder använder våra bilder i trycksaker eller gör gigantiska förstoringar. Vi har exempelvis omvandlat en diabild till en canvastavla i 100×140 cm.

Lång erfarenhet

Vi har sedan starten 1993 arbetat med att digitalisera gamla bilder. Sedan 2006 har det varit en väldigt viktigt del av vår verksamhet, där vi har samlat en enorm erfarenhet. Det gör att vi har hittat rätt med vår maskinpark och har specialiserade maskiner till alla typer av format, och kunskap om vad som behövs för respektive bildtyp.

Ordning och reda på bilderna

Många gånger är det ett helt släktarkiv som vi hjälper till att digitalisera, där bilderna inte alltid är tydligt uppmärkta. Vi gör dock alltid vårt bästa och försöker få så bra ordning det bara går. Står det titlar i materialet skriver vi alltid in dessa som filnamn på USB-minnet eller DVD-skivan. Det gör att det blir mycket enklare för dig i efterhand att verkligen veta vart bilderna kommer ifrån. Vi skriver alltid årtalen först så att bilderna enkelt hamnar i kronologisk ordning både på DVD skivorna och USB minnet.