010-10 19 160 kundtjanst@bgavideo.com

3 skäl att anlita BGA till dina smalfilmer

Att bestämma sig för vilka som ska få förtroendet att rädda dina värdefulla minnen är ett stort och viktigt val. Därför vill vi på BGA Videoproduktion AB berätta vad som gör oss unika och vad vi ger dig som kund.

Vi tvättar och lagar alla filmer

Majoriteten av alla filmer vi får in är minst 30 år gamla (den äldsta filmen vi har digitaliserat är från 1934). Oavsett om filmerna bara har legat i sin kartong eller tittats på många gånger, är det nästan alltid en hinna med smuts på filmen. Eftersom vi alltid rengör alla filmer två gånger får vi bort (nästan) allt damm, som annars ser ut som små strån som dansar på filmen. Men framför allt får vi fram filmens naturliga färger, genom att gamla beläggningar och ingrodd smuts försvinner. Det ger klarare färger och en bättre skärpa. All vår rengöring övervakas av en operatör, som samtidigt ser till att laga trasiga skarvar och komplettera filmen med vit start- och slutremsa. Detta gör att värdefulla sekunder av dina minnen inte försvinner i onödan.

Erfarna skanneroperatörer

Vi blir ofta förvånade över hur bra kvalité som kan uppnås med gamla filmer. En stor anledning till det är våra duktiga skanneroperatörer som alltid övervakar överföringen och justerar färger (i flera steg), och även kontrast och exponering. Det här gör att färgerna ofta blir bättre än när du tittar på en projektor, då vi kan korrigera mycket av felen som har uppstått. Vi kan såklart inte utföra några mirakel, är filmen riktigt dålig blir inte heller slutresultatet perfekt, men vi gör allt för att få fram bästa möjliga resultat.

Ordning och reda på överföringen

Många gånger är det ett helt släktarkiv som vi hjälper till att digitalisera, där filmerna inte alltid är tydligt uppmärkta. Vi gör dock alltid vårt bästa och försöker få så bra ordning det bara går. Står det titlar på filmerna eller filmernas askar, skriver vi alltid in dessa som filnamn på USB-minnet eller titlar i menyn på DVD-skivan. Det gör att det blir mycket enklare för dig i efterhand att verkligen veta att filmen du tittar på faktiskt var från morfars 70-årsdag 1974, och inget annat. Vi skriver alltid årtalen först så att filmerna hamnar i kronologisk ordning både på DVD skivorna och USB minnet.