010-10 19 160 kundtjanst@bgavideo.com

3 skäl att anlita BGA till dina videoband

Att bestämma sig för vilka som ska få förtroendet att rädda dina värdefulla minnen är ett stort och viktigt val. Därför vill vi på BGA Videoproduktion AB berätta vad som gör oss unika och vad vi ger dig som kund.

Att hitta rätt kombination

Många tror att omvandla ett gammalt band handlar om att stoppa in bandet i videobandspelaren och trycka på ”play”. Ibland kan det fungera bra och ge en okej kvalité, men vi har under åren upptäckt att det krävs mer för att få en riktigt bra bild, utan massor av störningar. I vår maskinpark har vi ett stort antal bandspelare beroende på videoformat, och det krävs ofta att vi testar flera olika maskiner för att hitta en perfekt matchning som både levererar bra bild och bra ljud. Det är inte ovanligt att vi testar ett band i 4-5 olika spelare innan vi hittar rätt. Utöver det passerar bandet 5 olika maskiner innan signalen kommer till datorn, vilket ytterligare förbättrar kvalitén i olika aspekter såsom ljudkvalité, brusreducering etc.

Dessutom har vi under åren hittat vilka märken och modeller som fungerar extra bra, vilket också är en viktigt del för att leverera en kvalité som vi kan vara stolta över.

Kontinuerlig rengöring

Eftersom vi digitaliserar gamla band som med åren har blivit smutsiga, krävs det att vi har tydliga rutiner för maskinrengöring där vi fysiskt öppnar våra bandspelare och rengör på djupet. Det gör vi för att minska onödigt slitage på banden och dessutom få bort mycket av störningarna som annars kan uppkomma.

Lång erfarenhet

Då vi har jobbat med video sedan 1993, har vi lång erfarenhet och har lärt oss vad som fungerar och inte. Vi har kontinuerligt finjusterat vårt arbetssätt och lägger mycket tid på att lära oss vad som händer på marknaden och vilka möjligheter som öppnar sig med modern teknik, där vårt mål är att alltid leverera den absolut högsta kvalitén till dig som kund.