010-10 19 160 kundtjanst@bgavideo.com

Smalfilm till DVD/USB

Låt oss bevara dina bästa minnen!

Vi på BGA Videoproduktion AB är experter på att göra om gamla smalfilmer till DVD eller USB-minne. Varje år vänder sig tusentals familjer till oss för att få hjälp med sina Dubbel 8 och Super 8. Gör det du också!

Hur gör du för att anlita oss?

Lämna i butik
Vårt motto är att det ska vara enkelt att göra om sina smalfilmer till DVD eller annat digital format. Det enda du behöver göra är att ta med dina filmer till vår närmaste butik. På plats i butiken går vi tillsammans med dig igenom allt du behöver veta. Du får alltid ett kostnadsförslag när du lämnar ditt material till oss. 

-Hitta närmaste butik-

Skicka in till oss
Det enda du behöver göra är att beställa en kostnadsfri kartong här och sedan skicka in dina filmer till oss.
Vi bjuder på frakten både till och från vår produktion. När vi får dina filmer ringer vi dig för att gå igenom vad du vill ha gjort och du får då ett kostnadsförslag av oss.

Ovanlig filmtyp? Inga problem...

Det spelar ingen roll vad du har för typ av smalfilm. Vi tar emot (nästan) alla format som har funnits på marknaden.

Exempel på format vi hanterar: (Även ljudfilm)
8 mm, 9,5 mm, 16 mm, Dubbel 8, Smalfilm & Super 8

Rengöring

Vi handtvättar alltid dina filmer med rengöringsvätska speciellt framtagen för smalfilm. I vårt standard och premium paket görs denna process två gånger för maximal kvalité. Denna process är givetvis helt riskfri för dina filmer. Fördelen med att tvätta filmerna är att du slipper se smuts som ”dansar omkring” på filmen.

Teknik/Format

För mer information om hur vi gör när vi skannar dina filmer och vilka format vi kan leverera dina filmer i.
Klicka här-

Välj det som passar dig bäst

Hanteringskostnad 199 kr

För att göra det enkelt för dig som kund har vi valt att dela upp vår överföring i 3 olika paket så du hittar det som passar dig och dina smalfilmer bäst. Du som kund betalar alltid en hanteringskostnad på 199 kr (engångskostnad oavsett antal filmer) och därefter en kostnad per smalfilm beroende på vilket av våra paket du väljer.

I alla våra paket ingår alltid en högklassig skanning där all film skannas ruta för ruta av våra erfarna operatörer. Vi gör all vår skanning på MWA Flashtransfer Choice vilket är marknadens bästa skanner. Om dina filmrullar är märkta med text skriver vi alltid med de i filnamnen / menyn så du enkelt hittar bland dina filmer även när de är digitala.

Budget

Överföring i hög kvalité till ett riktigt bra pris.

Detta ingår

 • Kostnad per minut film: 70 kr/min
 • USB, Nedladdningslänk eller DVD ingår
 • Budget kvalité 720 p
 • Enkel rengöring

Standard

Vårt populäraste val som passar till alla typer av smalfilmer med värdefulla minnen

Detta ingår

 • Kostnad per minut film: 90 kr/min
 • USB, Nedladdningslänk eller DVD ingår
 • HighDef kvalité 1080 p
 • Manuell färgkorrigering
 • Dubbel rengöring
Manuell färgkorrigering
I vår manuella färgkorrigering justeras både färger och kontrast för att återställa filmens naturliga färger. När filmen åldras tappar filmerna sina naturliga färger och blir ofta väldigt blå eller röd. Det är något vi återställer och ger så naturliga färger och kontrast som det är möjligt.

Premium

Vårt premiumpaket är en ny tjänst som vi har utvecklat under en längre tid för att äntligen kunna lansera under 2023. Perfekt till dina mest värdefulla minnen. 

Detta ingår

 • Kostnad per minut film: 100 kr/min
 • USB, Nedladdningslänk eller DVD ingår
 • FullHD kvalité 2K
 • Manuell färgkorrigering
 • Dubbel rengöring
 • Avancerad AI filtrering för optimal skärpa och bildkvalite

Manuell färgkorrigering
I vår manuella färgkorrigering justeras både färger och kontrast för att återställa filmens naturliga färger. När filmen åldras tappar filmerna sina naturliga färger och blir ofta väldigt blå eller röd. Det är något vi återställer och ger så naturliga färger och kontrast som det är möjligt.

Avancerad AI filtrering
Efter flera års utveckling och tester är vi stolt över att äntligen kunna lansera vår egenbyggda AI filtrering som ger en helt annan skärpa och klarhet i bilden än vad som tidigare varit möjlig. Vi kan såklart inte trolla men kvalitetsskillnaden är ofta markant mot våra vanliga tjänster.

 1. Vi tvättar och lagar alla filmer
 2. Erfarna skanneroperatörer
 3. Ordning och reda på överföringen

-Läs mer här-

För att du ska kunna räkna ut en ungefärlig kostnad för överföring av dina filmer, har vi här några hjälpmedel för att underlätta för dig. På de flesta rullar finns en gradering på sidan av rullarna som berättar hur många meter film de innehåller.

Du är givetvis alltid välkommen att ringa eller besöka någon av våra butiker så ger vi dig ett kostnadsförslag direkt.

-Här kan du omvandla meter till minuter-

För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att skicka in dina smalfilmer så har erbjuder vi fri frakt till och från vår produktion och vi skickar även en kartong som du skickar in dina filmer i.

Har du några frågor så hör gärna av dig till vår kundtjänst på 010-10 19 160, vi hjälper gärna till. – Läs mer här hur du anlitar oss –

Tillsammans med vår samarbetspartner Nordea Finans har vi möjlighet att erbjuda dig som kund räntefri* avbetalning. Du kan dela upp ditt belopp på 3, 12 eller 24 månader (Lägsta ordervärde: 2 000 kr / Högsta ordervärde: 100 000 kr).

Ta med dina smalfilmer till närmaste butik så berättar vi mer. Kreditansökan görs samtidigt som du lämnar dina filmer. Du kan även kontakta vår kundtjänst för mer information.

*Beroende på avbetalningstid tillkommer ev. aviavgift och uppläggningskostnad.