010-10 19 160 kundtjanst@bgavideo.com

Videoband (VHS) till USB/DVD

Låt oss bevara dina bästa minnen!

Vi på BGA Videoproduktion AB är experter på att göra om gamla videoband till DVD eller USB-minnen. Varje år vänder sig tusentals familjer till oss för att få hjälp med sina VHS, Hi8 & miniDV. Gör det du också!

Ring upp mig och berätta mer!

Vår kunniga personal ringer upp dig och berättar hur du bevarar dina videofilmer hos oss på BGA.

  Hur gör du för att anlita oss?

  Lämna i butik
  Vårt motto är att det ska vara enkelt att göra om sina videoband till DVD eller annat digital format. Det enda du behöver göra är att ta med dina filmer till vår närmaste butik. På plats i butiken går vi tillsammans med dig igenom allt du behöver veta. Du får alltid ett kostnadsförslag när du lämnar ditt material till oss. 

  -Hitta närmaste butik-

  Skicka in till oss
  Det enda du behöver göra är att beställa en kostnadsfri kartong här och sedan skicka in dina filmer till oss.
  Vi bjuder på frakten både till och från vår produktion. När vi får dina filmer ringer vi dig för att gå igenom vad du vill ha gjort och du får då ett kostnadsförslag av oss.

  Ovanlig filmtyp? Inga problem...

  Det spelar ingen roll vad du har för typ av videoband. Vi tar emot (nästan) alla videoformat som har funnits på marknaden.

  Exempel på format vi hanterar:
  8mm, Betacam SP, Betacam SX, Betamax, Digital8, Digital Betacam, DVCAM, HDV, Hi8, microMV, miniDV, MPEG IMX, U-matic, Video8, Video 2000, VHS-C, VHS och S-VHS.

  Vilket format ska jag välja?

  Från VHS till DVD eller från VHS till USB? Vi levererar de flesta digitaliserade VHS-banden överförda till ett USB-minne, eftersom det är ett perfekt format som gör det smidigt att få över dina videominnen från VHS till dator, samt att visa dem på de flesta TV-apparater. Vi kan även leverera dina videominnen överförda till DVD, men det är inte ett format vi rekommenderar idag. Det går också att få leverans till molnet om så önskas.

  Tillval - Färgkorrigering & brusreducering

  Gamla videoband har ofta tappat sina naturliga färger och sin skärpa. Med hjälp av modern teknik och vår långa erfarenhet kan vi till stora delar korrigera detta och ge dina band nytt liv på DVD eller USB som fungerar på din TV eller dator.

  Tillval - Rengöring (endast Hi8 / VHS / VHS-C / Video8 -band)

  Gamla videokassetter drabbas oftast av en brusig och flimrig bild. Det beror på att bandets yta blir smutsig och dammig. Genom våra rengöringsmaskiner kan vi effektivt få bort all smuts som har samlats på bandets yta. Det resulterar i en klarare och mindre brusig bild.

  Teknik/Format

  För mer information om hur vi gör när vi omvandlar dina videoband till digitalt och vilka format vi kan leverera dina band i. -Klicka här-

  Prislista

  Videoband (Hi8, VHS & MiniDV) till DVD

  Kostnad per videoband: 299 kr/st (DVD-skivor ingår.)

  Pluspaket: +150 kr (Där både rengöring & färgkorrigering ingår.)

  Rengöring av videoband: +100 kr/st (Endast Hi8 / VHS / VHS-C / Video 8 band.)

  Färgkorrigering: +100 kr/st

  Videoband (Hi8, VHS & MiniDV) till USB-minne/Nedladdningslänk

  USB-minne/Nedladdningslänk: 199 kr (Engångskostnad – oavsett antal videoband.)

  Kostnad per videoband: 299 kr/st

  Pluspaket: +150 kr (Där både rengöring & färgkorrigering ingår.)

  Rengöring av videoband: +100 kr/st (Endast Hi8 / VHS / VHS-C / Video 8 band.)

  Färgkorrigering: +100 kr/st

  Har du några frågor så hör gärna av dig till vår kundtjänst på 010-10 19 160, vi hjälper gärna till.

  – Läs mer här hur du anlitar oss –

  Tillsammans med vår samarbetspartner Nordea Finans har vi möjlighet att erbjuda dig som kund räntefri* avbetalning. Du kan dela upp ditt belopp på 3, 12 eller 24 månader (Lägsta ordervärde: 2 000 kr / Högsta ordervärde: 100 000 kr).

  Ta med dina filmer till närmaste butik så berättar vi mer. Kreditansökan görs samtidigt som du lämnar dina filmer. Du kan även kontakta vår kundtjänst för mer information.

  *Beroende på avbetalningstid tillkommer ev. aviavgift och uppläggningskostnad.

  För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att skicka in dina filmer så erbjuder vi fri frakt till och från vår produktion och vi skickar även en kartong som du skickar in dina filmer i.

  1. Att hitta rätt kombination
   Många tror att omvandla ett gammalt band handlar om att stoppa in bandet i videobandspelaren och trycka på ”play”. Ibland kan det fungera bra och ge en okej kvalité, men vi har under åren upptäckt att det krävs mer för att få en riktigt bra bild, utan massor av störningar.
  2. Kontinuerlig rengöring
  3. Lång erfarenhet
   Då vi har jobbat med video sedan 1993, har vi lång erfarenhet och har lärt oss vad som fungerar och inte.

  -Läs mer här-